form

Danimarkalı Arş.'dan Gözlemevimizi Ziyaret

Prof. Dr. Kemal ÇELİK tarafından yürütülen Avrupa Birliği Kültürlerarası Diyalog Projesi çerçevesinde üniversitemize Danimarka'dan gelen araştırmacılar gözlemevimizi ziyaret etti. Danimarkalı Araştırmacılar heyetinden Jolande LEINENBACH, Avrupa Birliği Kültürlerarası Diyalog Projesi çerçevesinde 5 öğretim üyesi ve 40 öğrencinin katılımı ile üniversitemizde 5 gün sürecek olan workshop çalışması yapılacak.
Gözlemevi Müdürümüz Prof. Dr. Osman Demircan ziyaretçilere gözlemevi hakkında genel bilgiler verdi. Ardından Yrd. Doç. Dr. Volkan Bakış, T30 ve gözlemevimize yeni alınan T122 teleskop binalarına ziyaretçilerle giderek bu teleskoplar hakkında bilgi verdi. Ziyaretçiler Çanakkale’ye gelemeden önce Ulupınar Gözlemevi bilgilerine internet üzerinden ulaştıklarını ve özellikle ziyaret etmek istediklerini belirttiler.

Fotoğraflar için tıklayınız.