Recent Advances in Astrophysics

Birbirine bağlı 2 uluslararası katılımlı bilimsel toplantı:

1) Symposium on Recent Advances in Astrophysics: The inorganic machines of the Universe
19-21 September 2016, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü, İstanbul Üniversitesi

2) Recent Advances in Astrophysics Workshop: Exoplanets and Life
22-24 September 2016, ÇOMÜ Ulupınar Gözlemevi, Çanakkale

ÇOMÜ ve İÜ Astronomi Gruplarının birlikte düzenlediği, İstanbul Üniversitesi, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'nde gerçekleştirilecek olan birinci toplantı ilginç çift yıldızlarda madde kaybı, madde alışverişi, disk ve gezegen oluşumu, süpernovalar, jetler, kozmik ışınlar ve gama ışın patlamaları konularında ders ve katkı (sözlü ve poster) tebliğlerinden oluşacaktır.

ÇOMÜ Ulupınar Gözlemevi'nde gerçekleştirilecek olan ikinci toplantıda öğleden sonraları enaz iki oturumda güneş sistemi, ötegezegenler ve yaşam konularında dersler ve katkı (sözlü ve poster) tebliğleri sunulacak, geceleri bir veya iki teleskop kullanılarak ötegezegen gözlemleri yapılacak, öğleden önce ve öğleden sonra iki oturumda gözlemler indirgenip analiz edilerek yayına hazırlanacaktır. Toplantı sonunda gözlem sonuçlarını içeren çok yazarlı enaz bir makale yayına hazır hale getirilmiş olacaktır. Böylece başarılı katılımcılar ikinci çalıştayda bir gözlemsel araştırmanın her aşamaşını öğrenme ve çok yazarlı bir makalenin yazarı olma şansını yakalayacaktır.

NOTLAR:
a) İki toplantı birbirinden bağımsızdır; isteyen istediği toplantıya veya her ikisine de katılabilir.
b) Toplantı dili İngilizce veya Türkçe'dir.
c)Katılım ücreti her toplantı için öğrencilere 100 TL, öğrenci olmayanlara 150 TL dir.
d) Katılım ücreti çay-kahve araları, öğle yemekleri, çanta, program, toplantı kitabı (dijital baskı), gözlemevi ulaşımını içermektedir.
e) Her iki toplantı ile ilgili bilgiler ve başvurular, Temel Bilimler Akademisi RAAS sayfasından yapılacaktır.
f) ikinci toplantıda (yatma zamanı bulanlara)  Gözlemevinde ücretsiz kalma yeri sağlanacaktır.
g) Toplantılarda kalma yeri bilgisi ve toplantı programı üçüncü duyuruda verilecektir.
ğ) 24 Eylül akşamı toplantı yemeği, halka açık konferans, konser, müzik ve eğlence düzenlenecektir. KATILIMINIZI BEKLİYORUZ.

Prof. Dr. Osman Demircan

Katılımcı Listesi