Günlük Program:

08:00- 10:00
İki saat teorik ders

10:00- 11:00
Ara ve uygulama alanına ulaşım

11:00- 17:00
Altı saat Kaz Dağlarında uygulama gezisi

17:00- 20:00
Ara ve akşam yemeği

20:00- 22:00
İki saat teorik ders

Destekleyen Kuruluşlar

1) TÜBITAK
2) Bayramiç Belediyesi
3) Troia- Ida Platformu

“NATURAM DUCEM SEQUENTES NUMQUAM ABERRABİMUS”
(DOĞAYI REHBER ALIRSAK ASLA YANILMAYIZ...)

Ders Verenler :

Prof. Dr. Osman Demircan
ÇOMÜ, Fizik Böl. Bşk.
Prof. Dr. Şükran Cirik
ÇOMÜ, Su Ürünleri Fak. Dekanı Prof. Dr. Kenan Kaynaş
ÇOMÜ, Ziraat Fak. Dekanı
Prof. Dr. Varol Tok
ÇOMÜ Biyoloji Bölümü Bşk.
Prof. Dr. Hülya Yıldırım
ÇOMÜ, Bilgisayar Müh. Bşk.
Prof. Dr. Mehmet Emin Özel
ÇOMÜ, Fen Bil. Enst. Md.
Prof. Dr. Saadettin Özen
İ.Ü, Müh. Fak.
Prof. Dr. Ahmet Günüs
ÇOMÜ, Biyoloji Böl.
Doç. Dr. Murat Türkeş
ÇOMÜ, Coğ. Böl. Bşk.
Doç. Dr. Nurettin Arslan
ÇOMÜ, Arkeoloji Böl. Bşk.
Doç .Dr. Talat Koç
ÇOMÜ, Fen-Ed.Fak.Dekan Yrd.
Yrd. Doç. Dr. Şükrü Öner
ÇOMÜ, Biyoloji Böl.
Dr. Filiz Sanay
ÇOMÜ, Sanat Tarihi
Salih Sönmezışık
Orman Müh.Odası Ön.Dön.Bşk.
M.Şahabbetin Kalfa
Gönüllü Doğa Koruyucusu

Yaşam biçimimizin bizleri doğadan alabildiğince uzaklaştırdığı günümüzde doğaya tekrar yönelmek bizlere çok şey kazandıracaktır. Bu amaç doğrultusunda, sizleri bekliyoruz.
Etkinliklerimizi izleyiniz!

Kaz Dağları'nı; yerinde tanımak, yürüyüş yapmak, fotoğraf çekmek, doğa ile iç içe olmak, alabalık yemek, çevre konusunda bilgilenmek istiyorsanız 17 - 24 Temmuz 2005 veya 24- 31 Temmuz 2005 tarihleri arasında Bayramiç’te buluşalım.
  • Bir haftalık kurs döneminde beş gün boyunca 20 saat teorik 30 saat uygulama olmak üzere toplam 50 saat ders yapılacak hafta sonu da yörenin arkeolojik alanları ve savaş alanları rehber eşliğinde gezilecek ve kurs sonunda katılımcılara çevre gönüllüsü sertifikası verilecektir.
  • Kursun amacı, Kaz Dağları'nı; ormanlarıyla, barındırdığı bitki ve hayvanlarıyla, su kaynaklarıyla, kültürel, tarihi, mitolojik, çevresel ve ekonomik değerleriyle anlatıp yerinde uygulamalar yaparak doğaya ve çevreye duyarlılığı arttırmaktır.
  • Kurs, 18 yaş üstü herkese açıktır. İki dönem yapılacak olan kursun toplam katılımcı kontenjanı altmış kişidir.
  • Öğretmen evinde sabah kahvaltıları (açık büfe) ve akşam yemekleri (3çeşit yemek+salata). Öğle yemekleri kumanya (bir gün alabalık), 22 ve 29 Temmuz akşamları veda yemeği ve eğlence. Kendi menünüzü kendiniz yapacaksınız.
  • Dersler Halk Eğitim Merkezi’nde, yemekler öğretmen evinde , kalma yeri Yüksekokul yurdundadır. Uygulama gezileri: Kaz Dağları kuzey yamacında gerçekleştirilecektir. Güzergahlar: Çırpılar - Uzunoluk, Evciler - Ayazma, Karaköy – Karagöl –Kurşunbatmaz - Dalaksuyu- Kumlukdüzü, Çaldağ - Kebrene.
  • Ulaşım: Bayramiç’e ulaşım Çanakkale otogarından Bayramiç Seyahat otobüsleri ile (her yarım saatte bir) sağlanacaktır.
  • Bulunması gereken kişisel malzemeler: Sırt çantası, yürüyüş kıyafeti ve ayakkabısı (yağmurluk dahil), fotoğraf makinası, çarşaf, yastık kılıfı, havlu.
Ücretler: Kalma yeri, yemekler, uygulama gezileri, ders ücretleri herşey dahil:

Ödeme Miktarı
(YTL)

Tek kişilik

Çift kişilik

Üç ve dört kişilik

05 Temmuza kadar

05 Temmuzdan sonra

Hesap No : Üniversite Vakfının Çanakkale İş Bankası Hesabı 2300841203
Not : Odalarda buzdolabı mevcuttur.Ortak mutfak, banyo, tuvaletler ve çamaşırhane mevcuttur.

***KATILIMCILAR YUKARIDAKİ TERCİH EDECEKLERİ SEÇENEĞİN ÖDEMESİNİ İKİ TAKSİT OLARAK ÖDEYEBİLECEKLERDİR.

İLK TAKSİT 5 TEMMUZA KADAR ÖDENECEK OLUP ÜCRETİN YARISI KADARDIR, İKİNCİ TAKSİT İSE TERCİH EDİLEN DÖNEM BAŞLANGICINDA ÖDENECEKTİR.
Düzenleme Kurulu:
Prof. Dr. Osman Demircan